Definita cuvantului prezbiestezie
PREZBIESTEZÍE, prezbiestezii, s. f. (Med.) Scădere a sensibilității cutanate la bătrâni. [Pr.: -bi-es-] – Din fr. presbyesthésie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prezbiestezie
CAMBIE (‹ it.) s. f. (FIN.) Efect de comerț, reprezentând un titlu de credit pe termen scurt, prin care emitentul, în calitate de debitor (tras), se obligă să plătească necondiționat sau să dispună plata unei sume de bani creditorului (trăgătorului), ca titular sau la ordinul acestuia, la o anumită dată sau la prezentarea înscrisului. Obligativitatea plății îi conferă calitatea de bilet la ordin, iar obligația de a face să se plătească, pe aceea de trată sau poliță. Vezi definitia »
-ADENÍE2 elem. aden(o). Vezi definitia »
FÁSCIE1 s. f. 1. mănunchi de nuiele legat cu o curea în jurul unei securi, simbol al puterii, purtat în Roma antică de lictorii care însoțeau pe dictatori, consuli etc. 2. fașină. 3. (herald.) figură orizontală având lățimea ceva mai puțin de 1/3 din lățimea scutului. (< lat. fascis) Vezi definitia »
TEHNOPSIHOLOGÍE, s. f. Ramură a psihologiei care se ocupă de mijloacele aplicării practice a psihologiei teoretice. – Tehno[logie] + psihologie. Vezi definitia »
PANFOBÍE s.f. (Med.) Teamă morbidă care se manifestă față de orice lucru, fiind un simptom al anumitor boli mintale; pantofobie. [Gen. -iei. / < fr. panphobie, cf. gr. pas – tot, phobos – teamă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z