Definita cuvantului price
PRÍCE s. f. 1. (Înv.) Neînțelegere, ceartă. ◊ Loc. adj. De price = care se împotrivește; opozant, potrivnic. ◊ Loc. vb. A se pune de price = a se împotrivi cuiva, a contrazice pe cineva. 2. (Pop.; în construcție cu verbul „a face”) Supărare, necaz (pricinuit cuiva). ♦ Acuzare, învinovățire. – Din sl. pritŭča.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu price
ce se refera la regiunile drenate de rauri ce ajung sa se verse in chiuvete lacustre cu regim temporar sau de rauri ce se pierd treptat ca urmare a evaporatiei si infiltratiei; astfel de situatii se intalnesc in regiunile aride si semiaride; Vezi definitia »
redúce (redúc, ús), vb. – A diminua. Fr. réduire adaptat la conjug. lui a duce. Vezi definitia »
BÂRCOÁCE, bârcoci, s. f. Arbust cu flori și cu fructe roșii, care crește pe stânci, în pădurile de munte (Cotoneaster integerrima).Et. nec. Vezi definitia »
fíeșice (= fiece) adj. nehot. Vezi definitia »
condúce (condúc, condús), vb.1. A îndruma un grup de oameni, o instituție. – 2. A dirija. – 3. A însoți pe cineva. – 4. (Refl.) A se comporta. Lat. conducere (sec. XIX), cu accepțiile fr. conduire.Der. conducător, s. m. (director, căpetenie, șef); conducătorie, s. f. (conducere, șefie); conductor, s. m. (căpetenie, călăuză), din fr. conducteur; conductă, s. f. (țeavă, țevărie), format pe baza fr. conduite; conduită, s. f. (conduită; comportament), din fr. conduite; conductibil, adj., din fr. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z