Definita cuvantului voltampermetru
VOLTAMPERMÉTRU, voltampermetre, s. n. Instrument electric de măsură indicator, care cuprinde un voltmetru și un ampermetru într-o cutie comună, putând fi folosit succesiv ca voltmetru și ca ampermetru. – Din fr. voltampèremètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu voltampermetru
pentru domeniul ferviar: este aparatul aflat în biroul de mișcare sau în cabinele tehnice cu instalații de semnalizare din stațiile de căi ferate unde se realizează interblocaje între diferite părți de instalații și de unde se pot manipula de către personalul autorizat instalații feroviare (macazuri, saboți de deraiere, bariere, semnale, frâne de cale, etc.) Vezi definitia »
GAZOMÉTRU s.n. 1. Aparat pentru măsurarea cantității de gaz care străbate o conductă. 2. Rezervor pentru înmagazinarea de gaze și de distribuire a lor sub presiune constantă. [< fr. gazomètre]. Vezi definitia »
TÍGRU, tigri, s. m. Specie de mamifer carnivor din familia felidelor, de talie mare, cu blana de culoare galbenă-roșcată cu dungi negre, transversale, care trăiește în Asia și în insulele Australiei (Felis tigris). ♦ Epitet dat unui om energic, impulsiv, crud. – Din fr. tigre, lat. tigris. Vezi definitia »
ORTOCÉNTRU s. n. punct de intersecție a celor trei înălțimi ale unui triunghi sau tetraedru. (< fr. orthocentre) Vezi definitia »
nípru, nípri, s.m. (reg.) numele unui arbore sălbatic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z