Definita cuvantului protist
PROTÍST, protiste, s. n. Microorganism unicelular. – Din fr. protiste.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu protist
COST1 s. n. Sumă de bani cheltuită pentru producerea sau cumpărarea unui bun, efectuarea unei lucrări, prestarea unui serviciu etc. ◊ Costul vieții = totalitatea cheltuielilor pentru bunuri alimentare și nealimentare, precum și a serviciilor utilizate, pe o familie, într-o perioadă determinată. Preț de cost = (în producție) totalul cheltuielilor necesare pentru fabricarea unui bun oarecare; (în circulația mărfurilor) sumă de bani plătită pentru un bun cumpărat în scop de revânzare. ◊ Expr. A vinde sub cost = a vinde o marfă cu un preț mai mic decât prețul de cost1. A vinde în cost = a vinde o marfă cu un preț egal prețului de cost1. – Din costa (derivat regresiv). Vezi definitia »
FIGURÍST s.m. Meșter specializat în lucrări de artă care reprezintă figuri de oameni sau de animale. [< fr. figuriste]. Vezi definitia »
BLAST1 s. m. parte a embrionului care se dezvoltă după germinare. (< fr. blaste) Vezi definitia »
IST, IÁSTĂ, iști, iaste, adj. dem. (Reg.; după substantiv are forma ista, iasta) Acest; (despre unități de timp) prezent; de acum sau dintr-un viitor foarte apropiat. [Gen.-dat. sg. istui, istei, pl. istor.Var.: ísta, iásta adj. dem.] – Lat. *istus, -a, -um. Vezi definitia »
SINCRETÍST, -Ă adj., s. m. f. (adept) al sincretismului. (< fr. syncrétiste) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z