Definita cuvantului băiet
BĂIÉT s. m. v. băiat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu băiet
PICHÉT4 s.n. Rachiu de drojdie îndoit cu apă. ♦ (p. ext.) Vin de calitate proastă, contrafăcut. [< fr. piquette]. Vezi definitia »
LIVRÉT s.n. Carnețel. ◊ Livret militar = act care cuprinde datele referitoare la situația militară a cuiva și care se eliberează după perioada de satisfacere a serviciului militar; livret al utilajului = document de evidență cuprinzând date referitoare la un utilaj. [< fr. livret]. Vezi definitia »
FILÉT s.n. 1. Șanț realizat pe suprafața unei piese cilindrice sau conice care servește la înșurubarea acesteia într-altă piesă; ghivent. 2. Formație anatomică foarte subțire în formă de fir. [Pl. -turi, -te. / < fr. filet]. Vezi definitia »
ȚIGARÉT s. n. țigaretă (2). (< /port/țigaret) Vezi definitia »
ȘIRÉT1, șireturi, s. n. 1. Bentiță îngustă de bumbac, țesută tubular sau în fâșie, care, petrecută prin butoniere speciale, servește pentru a lega sau a strânge încălțămintea sau diferite obiecte de îmbrăcăminte. ♦ Fâșie îngustă și groasă de țesătură sau de împletitură, folosită pentru întărirea unor cusături în croitorie sau pentru ornamentarea îmbrăcămintei. 2. Sfoară de bumbac (îmbrăcată în mătase colorată sau în fir) răsucită în două sau în trei și întrebuințată mai ales ca ornament la îmbrăcăminte; găitan, ceapraz, brandenburg; șnur. – Din tc. șerit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z