Definita cuvantului internetprotocol
Internet Protocol (IP) – În TCP/IP, standardul care descrie cum trebuie să fie împărțite datele în pachete pentru transmisia prin Internet și cum trebuie adresate aceste pachete pentru a ajunge la destinație. IP este protocolul fără conexiune în ansamblul TCP/IP; protocolul TCP (Transmission Control Protocol) specifică modul în care două calculatoare conectate la Internet pot stabili o legătură de date sigură printr-un dialog de confirmare. Vezi connectionless protocol și packet-switching network. [Dicționar de calculatoare și Internet, ed. Teora]

Sursa: Neoficial
Cuvinte ce rimeaza cu internetprotocol
MÉCIBOL s. n. minge servită în finalul unei partide de tenis sau de volei, care poate decide pe câștigător. (< engl. match ball) Vezi definitia »
MILIMÓL s. m. a mia parte dintr-un mol1. (< fr. millimole) Vezi definitia »
GAIACÓL s. n. Medicament cu acțiune antiseptică, extras din rășina unui arbore și întrebuințat ca expectorant în diferite preparate contra tusei. – Din fr. gaïacol. Vezi definitia »
potol s. n. sg. mâncare. Vezi definitia »
TIMÓL s. n. 1. compus organic cu miros aromatic și gust pișcător, în unele uleiuri eterice, antiseptic. 2. probă de laborator pentru verificarea funcțiilor ficatului. (< fr. thymol) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z