Definita cuvantului aragonez
aragonéz, -ă I. adj., s.m.f. (Locuitor) din Aragon. ◊ (s.f.) Dialect vorbit în Aragon. II. (s.f.) Dans popular spaniol, vioi, în măsură ternară; melodia corespunzătoare. (< fr. aragonais)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aragonez
NEPALÉZ, -Ă, nepalezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Nepalului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține nepalezilor (1) sau Nepalului, privitor la nepalezi sau la Nepal. – Din fr. népalais. Vezi definitia »
HECTOPIÉZ s. m. unitate de măsură pentru presiune, de 100 de piezi. (< fr. hectopièze) Vezi definitia »
DIÉZ I. s. m. accident muzical care ridică cu un semiton nota pe care o precedă. II. adj. (despre note) ridicat cu un semiton. (< fr. dièse) Vezi definitia »
METERÉZ, metereze, s. n. 1. Întăritură sau parte dintr-o întăritură militară din trecut; val2. ♦ P. gener. (Rar) Întăritură la stâlpii unui pod. 2. (Înv.) Parapet (la partea superioară a zidurilor și turnurilor de apărare ale unei cetăți); crenel. [Pl. și: meterezuri] – Din tc. meteris. Vezi definitia »
bez adv. – Afară de, exceptînd, lăsînd la o parte. Sl. bezŭ. Termen juridic și administrativ, fără viață efectivă; s-a păstrat numai în expresia bez Vlașca și Teleorman „fără să se țină seama de avantajele ilicite” (pare a fi o aluzie la vechiul trafic ilegal cu cele două orașe turcești de la Dunăre) și în unele compuse, cf. bazaconie, bîzdîganie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z