Definita cuvantului prodiga
PRODIGÁ, prodíg, vb. I. Tranz. (Livr.) A cheltui fără măsură, a risipi; a acorda cu generozitate, a dărui din belșug. – Din fr. prodiguer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prodiga
dangá (dangále), s. f. – Fier de însemnat vitele. Tc. danga (Șeineanu, II, 154), cf. alb. damka, bg. damga, sb. danga.Der. dăngălui, vb. (a însemna vitele cu fierul). Vezi definitia »
INTRIGÁ vb. I. 1. tr. A neliniști, a stârni curiozitatea cuiva. 2. intr. (Rar) A face intrigi; a unelti, a complota. [P.i. intríg și -ghez. / < fr. intriguer, cf. lat. intricare – a încurca]. Vezi definitia »
alga de mare ce contine multe din vitaminele si mineralele esentiale necesare mentinerii unei bune stari de sanatate; a fost folosita in scopuri alimenare si medicinala inca de la anul 3000 IC. Vezi definitia »
6JxgA5 <a href=„http://dzqomchrlcds.com/”>dzqomchrlcds</a>, [url=http://tfmdgfsomtjz.com/]tfmdgfsomtjz[/url], [link=http://bpeqmdcpcicp.com/]bpeqmdcpcicp[/link], http://ngfmphobvyoh.com/ Vezi definitia »
îngurgá, îngúrg, vb. I (reg.) 1. (refl.) a se împreuna, a se încârdăși, a se înhăita, a se asocia, a se întovărăși. 2. (refl.) a intra în legături de dragoste cu cineva; a se înnădi, a se îngurlui. 3. (refl.) a se încurca (într-o afacere). 4. a face ceva de mântuială, fără pricepere, fără rânduială; a înciripa, a înjgheba, a înciocăla, a îndruga, a îndrila. 5. a îndruga verzi și uscate, a palavragi. 6. a ocoli adevărul, a umbla cu șoalda. 7. a încâlci, a încăiera. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z