Definita cuvantului acondroplazie
ACONDROPLAZÍE s.f. (Med.) Boală congenitală caracterizată prin oprirea în dezvoltare a oaselor membrelor în timp ce restul corpului se dezvoltă normal. [Gen. -iei. / < fr. achondroplasie, cf. gr. a – fără, chondros – cartilaj, plassein – a forma].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu acondroplazie
RECIRCULÁȚIE s. f. reintroducere a unui material în ciclul de fabricație, în scopul îmbunătățirii unor parametri ai producției. ◊ reintroducere a agentului caloric sau frigorific într-o instalație de încălzire sau de răcire ori a unui material într-o instalație în care se produce o reacție chimică. (< fr. récirculation) Vezi definitia »
NECROSPERMÍE, necrospermii, s. f. (Med.) Prezență în spermă a spermatozoizilor morți, cauză a sterilității masculine. – Din fr. nécrospermie. Vezi definitia »
GALANTOMÍE s. f. v. galantonie. Vezi definitia »
ORTOPEDÍE s. f. Ramură a chirurgiei care se ocupă cu studiul și tratamentul bolilor și deformațiilor congenitale sau dobândite ale oaselor și ale articulațiilor corpului. – Din fr. orthopédie, germ. Orthopädie. Vezi definitia »
vaporizáție (rar) (-ți-e; s. f., art. vaporizáția (-ți-a), g.-d. vaporizáții, art. vaporizáției; pl. vaporizáții, art. vaporizáțiile Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z