Definita cuvantului actinobaciloză
ACTINOBACILÓZĂ s.f. (Med.) Inflamație cronică asemănătoare actinomicozei, caracterizată prin granuloame localizate la față. [ < fr. actinobacillose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu actinobaciloză
seminarită, seminarite s. f. (pub., peior.) mania organizării unui număr nejustificat de mare de seminarii, simpozioane, consfătuiri etc. pe bani publici. Vezi definitia »
SILÉPSĂ s.f. Construcție sintactică în care acordul se face potrivit ideii care predomină în mintea vorbitorului și nu conform regulilor gramaticale; sineză; (p. ext.) figură de stil în care un cuvânt este luat atât în înțelesul lui propriu, cât și în cel figurat. [< fr. syllepse, cf. lat., gr. syllepsis]. Vezi definitia »
trapáșcă, trapắști, s.f. (reg.) bătătoare din nuiele, împletite, din trestie marină. Vezi definitia »
TOPOGENÉZĂ s. f. proces de formare și dezvoltare a configurației morfologice a organismelor în cursul ontogeniei. (< engl. topogenesis) Vezi definitia »
TURMALÍNĂ s. f. mineral din silicați naturali de sodiu, calciu, magneziu și aluminiu cu bor, cristalizați și frumos colorați, folosit ca piatră semiprețioasă, în industria optică, în radiotehnică etc. (< fr. tourmaline) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z