Definita cuvantului adoptator
ADOPTATÓR, -OÁRE s.m. și f. Adoptant. [< adopta + -tor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu adoptator
CULISÓR s. n. piesă prin intermediul căreia un mecanism poate culisa pe un element de ghidare. (< fr. coulisseur) Vezi definitia »
ASEDIATÓR, -OÁRE, asediatori, -oare, adj. (Adesea substantivat) Care asediază. [Pr.: -di-a-] – Din asedia + suf. -tor (comp. it. assediatore). Vezi definitia »
CROMATOFÓR, cromatofori, s. m. 1. (Zool.) Celulă care conține pigment colorat. 2. Corpuscul din celulele plantelor superioare și ale unor alge care conține clorofilă sau alți pigmenți. – Din fr. chromatophore. Vezi definitia »
ANIMATÓR, -OÁRE, animatori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care însuflețește, inițiază o activitate, o acțiune. ♦ (Persoană) care animă un spectacol de varietăți, creând atmosfera. ♦ (Numai s. f.) Femeie de moravuri ușoare care însoțește pe un bărbat într-un local de consum. – Din fr. animateur. Vezi definitia »
HIDROELEVATÓR, hidroelevatoare, s. n. Dispozitiv folosit pentru ridicarea și îndepărtarea apei și a noroiului din săpăturile executate cu mijloace hidromecanice. [Pr.: -dro-e-] – Din fr. hydro-élévateur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z