Definita cuvantului aeromedicină
AEROMEDICÍNĂ s.f. Ramură a medicinii care se ocupă cu studiul influenței zborului asupra organismului; medicină aeronautică. [Cf. germ. Aeromedizin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aeromedicină
GRÚPĂ, grupe, s. f. 1. Colectiv restrâns de oameni, subordonat unei forme organizatorice mai largi. ♦ Unitate administrativă dintr-o întreprindere sau dintr-o instituție, bazată pe specializare, pe diviziunea muncii. ♦ Cea mai mică subunitate militară de instrucție și de luptă. ♦ (Rar) Grup (2). 2. Subdiviziune (în științe) care cuprinde elemente cu trăsături comune. ◊ Grupă sangvină = fiecare dintre categoriile de clasificare a sângelui, întemeiată pe ansamblul de caracteristici ale globulelor roșii și ale plasmei sangvine. ♦ Spec. Fiecare dintre subîmpărțirile care rezultă din așezarea elementelor chimice în sistemul periodic, grupând elementele cu proprietăți înrudite. – Din fr. groupe. Vezi definitia »
GLAZÚRĂ s. f. 1. strat de ciocolată, de șerbet etc. care se întinde deasupra unui tort, a bomboanelor. 2. email de ceramică sau de faianță fină. (< germ. Glasur) Vezi definitia »
STEREOFOTOGRÁMĂ s. f. stereogramă. (< fr. stéréophotogramme) Vezi definitia »
CARPOTÉCĂ s. f. teaca sporilor, la alge. (< fr. carpothèque) Vezi definitia »
pericícă s.f. (reg.) 1. puricăriță (v.). 2. iarbă-roșie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z