Definita cuvantului ageuzie
AGEUZÍE s.f. (Med.) Pierdere patologică a simțului gustativ. [Pron. -ge-u-. / < fr. agueusie, cf. gr. a – fără, geusis – gust].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ageuzie
COREGRAFÍE s. f. 1. Arta de a crea dansuri și spectacole de balet. 2. sistem de notare convențională a pașilor și a figurilor de dans. [Var.: coreografíe s. f.] – Din fr. choréographie. Vezi definitia »
POTENȚIOMETRÍE s. f. Electrometrie. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. potentiométrie. Vezi definitia »
MITOLOGÍE s. f. 1. totalitatea miturilor, a legendelor care aparțin unei civilizații. 2. studiu științific al miturilor, al originii și semnificației lor. 3. ansamblu de credințe, de idei care se referă la aceeași națiune și care se impun membrilor unei colectivități. (< fr. mythologie, lat. mythologia) Vezi definitia »
FILOLOGÍE s.f. Disciplină care se ocupă cu studiul culturii scrise a popoarelor, în special cu studiul textelor vechi și al operelor literare din punctul de vedere al limbii, al influențelor suferite, al modelului în care ni s-au transmis și al autenticității, precum și cu editarea lor. [Gen. -iei. / < fr. philologie, cf. gr. philos – prieten, logos – vorbire]. Vezi definitia »
SCLEREMÍE s. f. sclerodermie generalizată. (< fr. sclérémie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z