Definita cuvantului aglomerațiune
AGLOMERAȚIÚNE s.f. v. aglomerație.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aglomerațiune
MIGRAȚIÚNE s. f. 1. deplasare în masă a unor triburi sau popoare de pe un teritoriu pe altul. 2. deplasarea în masă a unor animale sau păsări dintr-o regiune într-alta în vederea reproducerii, a căutării de hrană etc. 3. mișcarea apei în sol; înaintarea petrolului în rocile sedimentare. 4. ~ profesională = deplasare a unei părți din mâna de lucru dintr-o meserie într-alta. 5. ă capitalului = deplasarea capitalului dintr-o țară în alta, dintr-o ramură de producție în alta. (< fr. migration, lat. migratio) Vezi definitia »
AGRESIÚNE, agresiuni, s. f. Atac neprovocat împotriva unei persoane. ♦ Atac înarmat al unuia sau al mai multor state imperialiste împotriva altor țări, cu scopul de a le cotropi teritoriile și de a le înrobi populațiile. – Fr. agression (lat. lit. aggressio, -onis). Vezi definitia »
LIÁNE s.f.pl. Șesuri întinse din America de Sud, acoperite cu vegetație ierboasă. [Scris și llanos. / < sp. llanos]. Vezi definitia »
EVACUAȚIÚNE s.f. v. evacuație. Vezi definitia »
NE- Element de compunere care indică o negație și care servește la formarea unor substantive, adjective și adverbe. – Din sl. ne-. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z