Definita cuvantului agrologic
AGROLÓGIC, -Ă adj. Referitor la agrologie. [< fr. agrologique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu agrologic
HIDROPÓNIC, -Ă, hidroponici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Cultură legumicolă sau floricolă în soluții nutritive sau pe un strat de pietriș sau de nisip prin care circulă permanent apă cu îngrășăminte chimice. 2. Adj. Referitor la hidroponică (1), de hidroponică. – Din fr. hydroponique. Vezi definitia »
OROHIDROGRÁFIC, -Ă adj. referitor la relieful și apele unei țări, unei regiuni. (< fr. orohydrographique) Vezi definitia »
DRIC, dricuri, s. n. 1. Scheletul de sus al unui car (fără roți și loitre). ♦ Cantitate de obiecte, materiale etc. care se poate încărca pe un asemenea schelet. 2. Vehicul special, tras de cai, care poartă mortul la groapă; car mortuar. ◊ Expr. (Fam.) A fi pe dric = a fi pe sfârșite; a fi într-o situație grea; a fi gata să eșueze. 3. Fig. (Pop.) Punct culminant al zilei, al nopții, al unui anotimp; punct culminant al unei acțiuni care se desfășoară în timp; miez, toi. – Din magh. dërék. Vezi definitia »
PALEOASTRONAÚTIC, -Ă, paleoastronautici, -e, s. f., adj. 1. S. f. Cercetare a celor mai vechi informații despre preocupări astronautice. 2. adj. Referitor la paleoastronautică (1), de paleoastronautică (1). [Pr.: -le-o-as-] – Din fr. paléoastronautique. Vezi definitia »
BEÁTNIC s.m. (Rar) Tânăr din Occident care, prin neîngrijire și stridență, vrea să-și afișeze nemulțumirea și protestul față de o societate pe care o consideră inuman de mecanizată și de conformistă. [Pron. bit-nic. / < engl., fr. beatnik]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z