Definita cuvantului aloplastică
ALOPLÁSTICĂ s.f. (Med.) Metodă medicală de înlocuire a țesuturilor cu ajutorul unor materiale străine; aloplastie. [< germ. Alloplastik, cf. gr. allos – altul, plassein – a forma].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aloplastică
carte albastră / neagră expr. hotârâre / sentință judecătorească. Vezi definitia »
Brichetă cu dimensiuni mici, obținută prin aglomerarea (presarea) materialelor mărunte. Microbricheta poate fi urmată de denumirea materialului din care a fost obținută, ex. microbrichetă din lemn (cunoscută în denumirea comercială internațională peletă) = combustibil solid cu putere calorică superioară obținut prin extruderea materialului lemnos mărunțit și uscat. Vezi definitia »
COROIDÍTĂ s.f. Inflamație a coroidei. [Pron. -ro-i-. / < fr. choroïdite]. Vezi definitia »
SANTÍNĂ s. f. spațiu pe fundul unei nave, unde se adună apele de condensare, de infiltrație, evacuate cu ajutorul pompelor. (< fr. sentine, lat. sentina) Vezi definitia »
BRÓȘĂ s.f. 1. Bijuterie pe care femeile o poartă prinsă într-un ac la rochie, la șal etc. 2. Unealtă cu care se fac găuri în formele de turnătorie pentru evacuarea gazelor rezultate de la turnare. ♦ Schelet cilindric de metal al unui miez de turnătorie. ♦ Tijă folosită în ortopedie pentru imobilizarea fracturilor. 3. Unealtă folosită la mașina de broșat. [< fr. broche]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z