Definita cuvantului ambosaj
AMBOSÁJ s.n. Legare la țărm a unei nave; poziția unei nave ambosate. [< fr. embossage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ambosaj
PISTONÁJ, pistonaje, s. n. (Tehn.) 1. Pistonare. 2. Crearea unei depresiuni în spațiul situat sub garnitura de foraj a unei sonde. – Din fr. pistonnage. Vezi definitia »
CONTRABARÁJ, contrabaraje, s. n. Baraj de înălțime mică din piatră, din beton sau din lemn, amplasat la o distanță mică în aval de un baraj principal, pentru a preîntâmpina eroziunea fundului albiei și surparea barajului principal. – Contra1 + baraj. Vezi definitia »
INELÁJ s. n. operație de fixare a unor inele cleioase pe trunchiul arborilor pentru a-i feri de insecte. (după fr. annelage) Vezi definitia »
DEPRESÁJ, depresaje, s. n. 1. Desfacere cu ajutorul presei a unui ansamblu de două piese care au contact forțat. 2. Acțiune de rărire a puieților dintr-o pepinieră. 3. Modificare a proprietăților superficiale ale minerurilor cu ajutorul depresantelor. – Din fr. dépressage. Vezi definitia »
ȘARIÁJ s. n. fenomen tectonic în deplasarea la mari distanțe a unor mase mari de roci (alohton) și suprapunera lor peste altele mai moi (autohton). (< fr. charriage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z