Definita cuvantului protal
PROTÁL, protale, s. n. (Bot.) Lamă verde de forma unei frunze, rezultată din germinarea sporilor de criptogame vasculare. – Din fr. prothalle.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu protal
caporál (caporáli), s. m. – Grad militar inferior aceluia de sergent. Fr. caporal. Din fr., germ. Kapralbg. kaprar, și din ultimul rom. căprar, s. m. (caporal), der. căprărie, s. f. (secție, divizie); cf. Borcea 180, care derivă căprar direct din germ. După Capidan, Raporturile, 231, din rom. provine bg. kaprar. Vezi definitia »
obiectuál (livr.) (-biec-tu-al) adj. m., pl. obiectuáli; f. obiectuálă, pl. obiectuále Vezi definitia »
BANÁL, -Ă adj. Neoriginal; obișnuit, comun. [< fr. banal]. Vezi definitia »
Metrosexual=vezi toate articolele <http://www.urbandictionary.com/define.php?term=metrosexual> <http://www.ele.ro/articol3239.html> <http://www.portal.ro/forum/viewtopic.php?t=108&sid=0e5e76ad0363f12ec1162d8654db2739> si multe altele articole culese de pe Google... totusi daca la noi in tara exista si concursuri de genul la cel mai fumos metrosexual si chesti de genu nu vad de ce nu la-m avea si in dex online .... o viata buna va doresc longivitate in ceea ce faceti si apreciez eforturile mentineri acestui dex online Vezi definitia »
CAMBIÁL, -Ă adj. referitor la cambie. (< it. cambiale) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z