Definita cuvantului ananas
ANANÁS s.m. Plantă erbacee exotică cu fructe foarte gustoase. ♦ Fructul comestibil al acestei plante cu gust dulce-acrișor și foarte aromat. [< fr. ananas < cuv. tupiguarani].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ananas
AS s.m. 1. (Ant.) Monedă de bronz din vechea Romă. 2. Carte de joc pe care este însemnat un singur punct, socotită de obicei ca având valoarea cea mai mare. 3. (Fig.) Persoană care stăpânește foarte bine cunoștințele dintr-un domeniu oarecare sau care se distinge în mod special într-o meserie. [< fr. as, it. asso, lat. as – monedă]. Vezi definitia »
STAS s. n. standard de stat. (< sta/ndard de/ s/tat/) Vezi definitia »
GIROCOMPÁS, girocompase, s. n. Instrument de bord care indică, în grade, direcția avionului; girodirecțional. – Din fr. gyrocompas. Vezi definitia »
CALLAS, Maria (pseud. Mariei Kalogeropoulos) (1923-1977, n. New York), soprană americană de origine greacă. Voce de mare întindere. Repertoriu vast, de la coloratură la roluri dramatice („Norma” și „Puritanii” de Bellini, „Traviata” de Verdi, „Lucia di Lammermour” de Donizetti ș.a.). A cînta pe scena Scalie din Milano și la Metropolitan Opera din New York. Vezi definitia »
caritas, caritasuri s. n. (pub., peior.) escrocherie de proporții, care constă în atragerea banilor de la populație în schimbul promisiunii obținerii unor câștiguri consistente. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z