Definita cuvantului ancestru
ANCÉSTRU s.m. (Liv.) Strămoș, predecesor. [Cf. fr. ancêtre, engl. ancestor < lat. antecessor].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ancestru
DECIBELMÉTRU s. n. voltmetru de curent alternativ gradat în decibeli. (< fr. décibelmètre) Vezi definitia »
RUGOZIMÉTRU s.n. Aparat pentru măsurarea rugozității. [< fr. rugosimètre]. Vezi definitia »
CUMẮTRU, -Ă, cumetri, -e, s. m. și f. 1. Nașul sau nașa în raport cu părinții copilului botezat ori cu alte rude. 2. Termen de adresare la țară între bărbați și femei de aceeași vârstă (sau mai în vârstă). ♦ (În basme, în fabule) Termen de adresare în lumea animalelor. ♦ P. ext. (Fam.) Bărbat sau femeie. – Din sl. kŭmotra. Vezi definitia »
PASIMÉTRU s. n. instrument, asemănător cu pasametrul, pentru măsurarea cavităților pieselor. (< fr. passimètre) Vezi definitia »
NEÚTRU, -Ă adj. 1. care nu este de partea nimănui; (despre un stat) care nu face parte dintre beligeranți, care nu participă la pacte sau alianțe militare; (despre persoane) neîncadrat în nici o mișcare, în nici un partid etc. 2. nesemnificativ, indiferent. 3. gen ~ (și s. n.) = gen gramatical care cuprinde nume ce au la singular formă masculină și la plural formă feminină. ♦ vocală ~ă = vocală medială. 4. (despre compuși) care nu prezintă nici caracter de acid și nici bazic. ◊ (despre corpuri) care nu are sarcină electrică. 5. (despre organisme) care nu are un sex bine definit; asexuat. ◊ care nu are gonade funcționale; steril. (< fr. neutre, it. neutro, lat. neuter, -tra) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z