Definita cuvantului anestezie
ANESTEZÍE s.f. 1. Suprimare temporară, completă sau parțială, a sensibilității corpului, provocată cu ajutorul unor substanțe medicinale sau de un agent patogen. 2. Pierderea sensibilității în unele boli nervoase. [Gen. -iei. / < fr. anesthésie, cf. gr. an – fără, aisthesis – simțire].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu anestezie
PLANÁȚIE, planații, s. f. (Geol.) Proces de netezire a reliefului înalt și accidentat al scoarței, ca rezultat al acțiunii de eroziune. – Din fr., engl. planation. Vezi definitia »
IPOCRIZÍE, ipocrizii, s. f. Atitudinea celui ipocrit; prefăcătorie, fățărnicie, falsitate. – Din fr. hypocrisie. Vezi definitia »
IODURÍE s. f. prezență a iodului în urină. (< fr. iodure) Vezi definitia »
DÓLIE, dolii, s. f. 1. Șanț sau unghi format la intersecția a două versante de acoperiș. 2. (Reg.) Loc în care un râu curge încet, lin. – Din sl. dolĕ. Vezi definitia »
LOCÁȚIE, locații, s. f. 1. Închiriere. ♦ Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosință temporară. ◊ Taxă de locație = taxă care se plătește drept sancțiune în caz de depășire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor. 2. (Jur.) Contract prin care una dintre părți se obligă să procure și să asigure celeilalte părți folosința unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani. [Var.: locațiúne s. f.] – Din fr. location, lat. locatio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z