Definita cuvantului angelitate
ANGELITÁTE s.f. (Rar) Puritate angelică. [Cf. it. angelità].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu angelitate
PROBABILITÁTE s. f. 1. caracterul a ceea ce este probabil; aparență de adevăr, posibilitate cu multe șanse de realizare. 2. (stat. mat.) raportul dintre numărul cazurilor favorabile și al celor total posibile dintr-o experiență etc. ♦ teoria ~tății = teorie despre fenomene sau evenimente întâmplătoare, repetabile, cu caracter de masă; calculul ~tăților = capitol al matematicii care se ocupă cu studiul probabilităților producerii unui fenomen sau eveniment dintr-un complex de fenomene ori evenimente de același fel. (< fr. probabilité, lat. probabilitas) Vezi definitia »
ANINÍȘTE s. f. v. ariniște. Vezi definitia »
FECUNDITÁTE s.f. Capacitatea de a produce, de a rodi, de a se înmulți; rodnicie, fertilitate; capacitate a omului de a procrea. ♦ Numărul total al sarcinilor. ♦ (Fig.) Mare putere de creație artistică, putere de a activa intens. [Cf. fr. fécondité, lat. fecunditas]. Vezi definitia »
VENALITÁTE s.f. Caracterul a ceea ce este venal, coruptibil. ♦ (La pl.) Fapte de om venal. [Cf. fr. vénalité, lat. venalitas]. Vezi definitia »
COPROPRIETÁTE s.f. Stăpânire în comun a unui bun de către mai multe persoane. [Cf. fr. copropriété]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z