Definita cuvantului progresa
PROGRESÁ, progresez, vb. I. Intranz. 1. Trecere la etape, stări, niveluri calitativ superioare, manifestată în diferite domenii ale vieții sociale (economic, cultural, moral etc.); a face progrese, a înainta, a propăși; a avansa; a se dezvolta. 2. (Despre boli) A evolua; a se agrava; a se intensifica. – Din fr. progresser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu progresa
DELĂSÁ vb. I. refl. A dovedi nepăsare, a se lăsa de, a neglija, a părăsi o muncă începută. [P.i. delás, se conjugă ca lăsa. / Cf. fr. délaisser]. Vezi definitia »
OFENSÁ vb. I. tr. 1. A aduce cuiva o ofensă; a jigni, a insulta. 2. refl. (Fam.) A se supăra; a se ofusca. [< fr. offenser]. Vezi definitia »
BARBAROSSA, porecla a doi celebri pirați algerieni; Arudj (c. 1473-1518) și fratele său, Khair ed-Din (Chaired-din) (c. 1466-1546), comandant (capudan-pașa) al flotei otomane. Vezi definitia »
BISÁ vb. tr. 1. a cere din sală repetarea unui număr din programul artistic al unei reprezentații, reluarea unei arii. 2. a repeta la cererea publicului (o arie). (< fr. bisser) Vezi definitia »
bálsa s. f., g.-d. art. balsei; pl. - Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z