Definita cuvantului progresie
PROGRÉSIE, progresii, s. f. (Mat.) Șir finit de numere care derivă unul din altul urmând anumite reguli. ◊ Progresie aritmetică = șir de numere care are proprietatea ca fiecare termen al său, afară de primul, să se obțină din cel care îl precedă, prin adăugarea unui număr constant, numit rație. Progresie geometrică = șir de numere care are proprietatea ca fiecare termen al său, în afară de primul, să se deducă din cel care îl precedă, prin multiplicarea lui cu un număr constant, numit rație. – Din fr. progression, lat. progressio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu progresie
PALINOLOGÍE s.f. Disciplină biologică având ca obiect studiul polenului și al sporilor. [Gen. -iei. / < fr. palynologie, cf. gr. palyno – a risipi, logos – știință]. Vezi definitia »
EXALÁȚIE s. f. exalare. (< fr. exhalation, lat. exhalatio) Vezi definitia »
semisábie, semisăbii, s.f. (înv.) sabie mai scurtă decât cea obișnuită. Vezi definitia »
HEMOPROFILAXÍE s.f. Injectare în scop profilactic de sânge uman matern sau patern, presupus a conține anticorpi protectori față de boala cu care un copil a venit în contact, metodă practicată în trecut mai ales în rujeolă. [Gen. -iei. / < fr. hémoprophylaxie]. Vezi definitia »
HETEROSTILÍE s.f. (Bot.) Prezența unor stiluri (I,2) cu lungimi diferite în florile aceleiași specii. [Gen.-iei. / < germ. Heterostylie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z