Definita cuvantului sevraj
sevráj s. n. 1. Înțărcare. 2. Dezobișnuire progresivă de droguri, de excitante. (< fr. sévrage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sevraj
SONDÁJ s. n. 1. explorare făcută cu o sondă în sol, pe fundul unei ape etc.; prospecțiune. ♦ ~ meteorologic = determinarea condițiilor meteorologice (temperatură, presiune etc.) la un anumit nivel sau la niveluri succesive ale atmosferei. 2. introducere a unei sonde într-o cavitate naturală a organismului ori într-o plagă pentru evacuarea substanțelor nocive sau pentru extragerea unei probe în vederea unei analize. 3. cercetare sumară prin consultarea unor părți dintr-un material. 4. săpătură pentru determinarea profilului geologic sau pentru extragerea probelor necesare analizei solului. ◊ luare de probe dintr-un material compact sau granulat. 5. (în învățământ) acțiune de cunoaștere care se efectuează doar asupra unui fragment considerat ca reprezentativ pentru totalitate. ♦ ~ de opinie = anchetă care urmărește cunoașterea părerilor oamenilor în diferite probleme. (< fr. sondage) Vezi definitia »
TIRÁJ s. n. 1. număr de exemplare în care se tipărește o publicație periodică, o carte etc. ◊ producția orară normală a unei mașini de tipărit, exprimată în coli tipărite pe față. 2. (cinem.) multiplicare, prin copiere, a unui film. 3. deplasare a unui gaz într-o conductă datorită diferenței de presiune dintre cele două extremități sau dintre două secțiuni ale ei. 4. operație de turnare în sticle a vinului pregătit pentru fabricarea șampaniei. 5. tragere a aerului în plămâni ca urmare a contracției mușchilor inspiratori. ◊ efort inspirator în dispnee. (< fr. tirage) Vezi definitia »
TELEGHIDÁJ s. n. teleghidare. (< fr. téléguidage) Vezi definitia »
BLOCÁJ s.n. 1. Fundație de piatră, de bolovani etc. făcută la o șosea, la o stradă etc. 2. Intervenție la fileu a unui grup de voleibaliști pentru a împiedica pe adversari să înscrie o lovitură. ♦ (Box) Interpunerea palmei, antebrațului sau brațului între pumnul adversarului și locul vizat de lovitura acestuia. 3. (Med.) Împiedicarea desfășurării unui proces sau unei funcții fiziologice. [< fr. blocage]. Vezi definitia »
DEFERLÁJ s.n. Deferlare. [< fr. déferlage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z