Definita cuvantului artropode
ARTROPÓDE s.n.pl. Încrengătură de animale nevertebrate, cu schelet extern, segmentat și articulat, format din chitină ; (la sg.) animal din această încrengătură. [< fr. anthropodes, cf. gr. arthron – articulație, pous, podos – picior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu artropode
SCROFULÍDE s.f.pl. (Med.) Tuberculoză cutanată care se prezintă sub formă de scrofule. [< fr. scrofulides]. Vezi definitia »
DECAPÓDE s. n. pl. 1. ordin de crustacee superioare cu cinci perechi de picioare. 2. subordin de cefalopode cu zece tentacule și un rudiment de cochilie. 3. (sg.) locomotivă cu abur având cinci osii motoare cuplate. (< fr. décapode/s/) Vezi definitia »
ÁIDE interj. v. haide. Vezi definitia »
cuprínde (cuprínd, cupríns), vb.1. A prinde, a apuca ceva de jur împrejur cu brațele. – 2. A îmbrățișa. – 3. A înconjura, a împresura. – 4. A ocupa, a invada. – 5. A cuceri, a cîștiga. – 6. A se îmbogăți, a se umfla. – 7. A include, a îngloba. – 8. A înțelege, a pricepe. – 9. A se extinde, a acoperi, a învălui. – 10. A acoperi cheltuielile, a echilibra. – 11. A reprezenta o cantitate. – 12. A conține. -Lat. comprehēndēre (Pușcariu 451; Candrea-Dens., 1449; REW 2106; DAR); cf. it. comprendere, prov., fr., cat. comprendre, sp., port. comprender, cuvinte în general dezvoltate cu sensurile 1 și 8. – Der. cuprins, s. n. (împrejmuire; proprietate; ocupație, invazie); necuprins, s. n. (infinit); cuprinzător, adj. (încăpător; care cuprinde). Vezi definitia »
SORICÍDE s. f. pl. familie de mamifere insectivore: chițcanii. (< fr. sorcidés) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z