Definita cuvantului aspersiune
ASPERSIÚNE s.f. Stropire cu apă a corpului. ♦ Stropire a unei culturi cu apă aruncată sub formă de picături imitând ploaia; aspersie; etalier, dispersor. [Cf. fr. aspersion].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu aspersiune
STAȚIÚNE s. f. I. 1. localitate care prezintă elemente de atracție turistică sau condiții climatice prielnice sănătății, ape minerale etc. 2. ansamblu de clădiri, instalații, laboratoare la efectuarea unor observații, la îndeplinirea unei operații tehnice sau a activității unei unități de muncă de pe un anumit teritoriu. ◊ centru special pentru cercetări experimentale. 3. așezare omenească din epocile primitive. II. poziție caracteristică a corpului (la om și la animale). III. totalitatea factorilor fizico-geografici care constituie mediul de dezvoltare a unui organism vegetal sau a unei biocenoze. (< fr. station, lat. statio) Vezi definitia »
CULMINAȚIÚNE s.f. v. culminație. Vezi definitia »
DECONGELAȚIÚNE s.f. v. decongelație. Vezi definitia »
ASÉMINE adj. invar. v. asemenea1. Vezi definitia »
EXTENSIÚNE s. f. 1. creștere, mărire, dezvoltare, extindere. 2. lărgire a sensului unui cuvânt. 3. (fil.) totalitatea, clasa de obiecte cărora le corespund notele, atributele unui concept sau termen. ◊ (log.) sferă a unei noțiuni. 4. (anat.) mișcare de întindere a membrelor sau a trunchiului. (< fr. extension, lat. extensio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z