Definita cuvantului audiometru
AUDIOMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea acuității auditive ; acumetru. [< fr. audiomètre, cf. lat. audire – a auzi, gr. metron – măsură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu audiometru
CORIÁNDRU, coriandri, s. m. Plantă erbacee anuală din familia umbeliferelor, cu flori albe sau roz, cu miros pătrunzator și fructe în formă de globulețe, bogate în uleiuri eterice, fapt pentru care semințele uscate se întrebuințează în industria farmaceutică, a parfumurilor sau drept condiment (Coriandrum sativum). [Pr.: -ri-an-] – Din ngr. koríandron. Vezi definitia »
GRAFOMETRU s. n. Instrument topografic pentru mĂ?surarea unghiurilor pe teren. -Din fr. GraphomĂ?tre Vezi definitia »
NIVELMÉTRU s.n. 1. Instrument topografic cu care se determină diferența de nivel dintre mai multe puncte. 2. Aparat pentru măsurarea nivelului unui lichid sau a unui material solid dintr-un recipient. [< nivel + -metru]. Vezi definitia »
FELÍBRU, felibri, s. m. Membru al unei grupări literare din sudul Franței, care lupta pentru dezvoltarea limbii și literaturii provensale. – Din fr. félibre. Vezi definitia »
CALORIMÉTRU s. n. 1. instrument în calorimetrie. 2. aparat pentru determinarea valorii calorice a alimentelor. (< fr. calorimètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z