Definita cuvantului prospecțiune
PROSPECȚIÚNE, prospecțiuni, s. f. Ansamblul cercetărilor efectuate (pe teren și în laborator) pentru a descoperi și a localiza zăcămintele de minerale utile dintr-o regiune. [Pr.: -ți-u-] – Din fr. prospection.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prospecțiune
DENTIȚIÚNE s.f. v. dentiție. Vezi definitia »
TELEVIZIÚNE s. f. 1. Tehnică a transmiterii la distanță a imaginilor unor obiecte (în mișcare) pe calea undelor vizuale. 2. Instituție care asigură elaborarea și difuzarea emisiunilor prin televiziune (1). [Pr.: -zi-u-] – Din fr. télévision. Vezi definitia »
LAZÁNE s.f.pl. Specialitate de paste făinoase cu ouă în formă de panglicuțe, asemănătoare tăițeilor. [Scris și lasagna. / < it. lasagna]. Vezi definitia »
DERIZIÚNE s. f. luare în râs, derâdere. (< fr. dérision, lat. derisio) Vezi definitia »
sărúne, sărúni, s.f. (reg.) 1. sare pisată, amestecată cu tărâțe, care se dă oilor și vitelor. 2. loc prevăzut cu un jgheab sau cu lespezi de piatră, în care se așază bulgări de sare pentru oi, vite sau animale sălbatice. 3. jgheab de lemn în care se pune sare amestecată cu tărâță pentru oi sau vite. 4. suport, din trei pari așezați cruciș, înfipți în pământ, pe care se pune sarea la vite. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z