Definita cuvantului basin
BASÍN s.n. v. bazin.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu basin
ENTEROVACCÍN s.n. Vaccin introdus pe cale bucală și absorbit de intestin. [< fr. entérovaccin]. Vezi definitia »
BULETÍN s.n. 1. Act, livret oficial cu care se poate legitima o persoană, atestându-i identitatea. ♦ Adeverință prin care se consemnează ceva. 2. Scurtă comunicare oficială. 3. Publicație periodică, cuprinzând dări de seamă, studii și informații dintr-un anumit domeniu; publicație periodică (oficială) care cuprinde legi, decrete etc. 4. Listă, hârtie care cuprinde numele candidaților într-o alegere și care este introdusă în urnă. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. bulletin, cf. it. bolletino]. Vezi definitia »
CIULÍN, ciulini, s. m. Plantă erbacee cu tulpina și frunzele spinoase, cu flori roșii, care crește pe locuri necultivate; scaiete (Carduus nutans).Cf. rus. čilim. Vezi definitia »
TRINCHETÍN s. n. velă triunghiulară ce se prinde pe timp de furtună de arborele trinchet. (< it. trinchettina) Vezi definitia »
[in orice caz la sg.! – tavi] soluri acide (de la latinescul acris), care prezintă un orizont de iluviere a argilei, cu un grad scăzut de satura ie în baze (după „Mihai Ielenicz si colaboratori, 1999, Dic ionar de Geofrafie Fizică, Editura Corint, Bucuresti Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z