Definita cuvantului betonaj
BETONÁJ s.n. Betonare. [< fr. bétonnage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu betonaj
COLMATÁJ s.n. Colmatare. [< fr. colmatage]. Vezi definitia »
CABOTAJ, (in transporturile rutiere) in regim de..., plecare din tara de origine, traversarea frontierei si intoarcere in tara de origine Vezi definitia »
VITRIOLÁJ, vitriolaje, s. n. Tratare a țesuturilor cu acid sulfuric pentru înlăturarea impurităților. [Pr.: -tri-o-] – Din fr. vitriolage. Vezi definitia »
MONTÁJ s.n. 1. Montare. 2. Combinare a unor scene de film într-o succesiune naturală pentru a forma un tot artistic. ◊ Montaj radiofonic = combinarea într-o ordine logică, succesivă a scenelor și a episoadelor caracteristice dintr-o piesă sau dintr-o operă literară etc. în vederea unei transmisiuni radiofonice; montaj de versuri = combinare de diverse poezii. 3. (În pictură, grafică, fotografie) Reunire a unor imagini independente sau care fac parte dintr-o compoziție cu scopul de a obține un nou ansamblu; (concr.) ansamblu astfel realizat. 4. Sistem, formație care rezultă din montarea unor piese, a unor mecanisme etc. ♦ Sistem de montare. [< fr. montage]. Vezi definitia »
BREUVÁJ s.n. (Vet.) Introducere a unui medicament lichid în cavitatea bucală a unui animal cu ajutorul unei sticle cu gâtul lung. [Pron. brö-. / < fr. breuvage – băutură]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z