Definita cuvantului biurocrație
BIUROCRAȚÍE s.f. v. birocrație.

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu biurocrație
ARGHIROFILÍE s.f. (Liv.) Dragoste de bani, lăcomie de bani. [Gen. -iei. / < ngr. arghirophilia]. Vezi definitia »
ABERÁȚIE s.f. 1. Abatere de la o normă etc.; deformare, denaturare; rătăcire. V. absurditate. 2. Abatere de la tipul normal al speciei intervenită la unii indivizi, sub acțiunea condițiilor de mediu. 3. (Fiz.) Deformație a unei imagini, produsă de un sistem optic. ♦ Aberație vizuală = astigmatism. 4. (Astr.) Unghi format de direcția adevărată și de direcția aparentă din care este văzut un astru de pe Pământ. [Cf. fr. aberration, lat. aberratio < aberrare – a se îndepărta]. Vezi definitia »
imprésie, impresii s. f. 1. v. impresar 2. (la pl.) nazuri, aere, figuri. Vezi definitia »
secretăríe, secretăríi, s.f. (înv.) funcție, titlu de secretar; perioadă în care cineva exercită această funcție. Vezi definitia »
PRECÍZIE, precizii, s. f. 1. Faptul de a fi precis, calitatea de a măsura, de a determina sau de a indica precis; exactitate. ◊ Loc. adj. De precizie = (despre aparate de măsură) foarte exact. ♦ Eroare maximă care se admite la efectuarea unui calcul, a unei măsurări, a unui produs. 2. (Rar, la pl.; în forma preciziune) Lămurire, informație precisă; precizare. Așteptăm noi preciziuni. [Var.: preciziúne s. f.] – Din fr. précision, lat. praecisio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z