Definita cuvantului bizon
BIZÓN s.m. Animal sălbatic, asemănător unui bou sălbatic, astăzi pe cale de dispariție. V. bour, zimbru. // s.n. Pielea acestui animal tăbăcită; imitație a ei. [Pl. -ni, (s.n.) -nuri. / < fr. bison].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bizon
MASCARÓN, mascaroane, s. n. Element decorativ folosit în arhitectură, la obiecte de mobilier etc., care reprezintă un cap fantastic sau grotesc, lucrat de obicei în relief. – Din fr. mascaron. Vezi definitia »
KALIPATRÓN, kalipatroane, s. n. Cutie de tablă umplută cu hidroxid de potasiu și încorporată în masca de protecție, care servește la regenerarea aerului (prin reținerea bioxidului de carbon și a apei) și care este folosită în mine. [Sil. -tron] – Din germ. Kalipatron. Vezi definitia »
BASILDON, oraș în SE Marii Britanii (Anglia), la E de Londra; 152 mii loc. (1981). Ind. chimică și constr. de mașini. Vezi definitia »
OMEGATRÓN s.n. (Fiz.) Spectometru de masă, care funcționează după principiul ciclotronului. [Pl. -oane. / < fr. omégatron]. Vezi definitia »
GALÓN2 s.n. 1. Unitate de măsură pentru capacitate, egală cu 4,546 l în Anglia și cu 3,785 l în S.U.A. 2. (Rar) Sticlă mare pentru păstrat băuturi. [Pl. -oane, (s.m.) -oni. / < fr., engl. gallon]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z