Definita cuvantului bombardament
BOMBARDAMÉNT s.n. 1. Atac cu bombe, cu proiectile (grele) sau cu rachete al unui obiectiv efectuat de aviație, de artilerie etc. 2. (Fiz.) Bombardament nuclear = proiectarea unui fascicul de particule asupra unor nuclee atomice pentru a provoca reacții nucleare. [Pl. -te, -turi. / cf. fr. bombardement, it. bombardamento].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bombardament
CONTONDÉNT, -Ă adj. (despre obiecte) tare, care provoacă contuzii fără a tăia. (< fr. contondant) Vezi definitia »
LIÁNT, lianți, s. m. 1. Material fluid sau adus în stare fluidă, care are proprietatea de a lega prin întărire bulgării sau granulele unui material solid cu care a fost amestecat; aglomerant. 2. Substanță care servește la fixarea unui pigment pe fibra textilă. [Pr.: li-ant] – Din fr. liant. Vezi definitia »
COMBATÁNT, -Ă, combatanți, -te, adj. (Adesea substantivat) Care ia (este apt să ia) parte la lupte, care aparține unei unități militare de luptă. ♦ Fig. Care luptă activ, care militează pentru triumful unor idei. – Din fr. combattant. Vezi definitia »
IMPERTINÉNT, -Ă adj., s. m. f. obraznic, necuviincios, insolent. (< fr. impertinent, lat. impertinens) Vezi definitia »
ARGUMÉNT s.n. 1. Dovadă (propoziție, raționament) pe care se întemeiază o demonstrație; probă. 2. (Mat.) Variabilă independentă a unei funcții. [< fr. argument, lat. argumentum]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z