Definita cuvantului bordee
BORDÉE s.f. 1. Ansamblul tunurilor de pe o navă. ♦ Cantitatea de proiectile pe care o poate arunca o dată artileria unei nave. ♦ (Rar) Totalitatea oamenilor din echipajul unei nave care servesc într-o anumită parte a bordului. 2. Drum parcurs de o navă (mai ales cu pânze) fără să vireze la bord (având vântul din același bord). [Pron. -de-e. / < fr. bordée, cf. bord – bord].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bordee
FARMACOPÉE, farmacopei, s. f. Manual oficial, cu caracter normativ, folosit în practica farmaceutică, conținând descrierea și indicațiile pentru controlul celor mai importante substanțe și formule farmaceutice, cu scopul de a îndruma prepararea, conservarea și întrebuințarea medicamentelor. – Din fr. pharmacopée. Vezi definitia »
ELEAGNACÉE, eleagnacee, s. f. (La pl.) Familie de arbori și de arbuști răspândiți în Europa și în Asia, cu solzișori bruni sau argintii pe părțile aeriene; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. [Pr.: -le-ag-] – Din fr. éléagnacées. Vezi definitia »
FLORIDÉE s.f.pl. (Bot.) Clasă de alge marine roșii, cu talul ramificat și cu reproducere sexuată și asexuată; (la sg.) algă din această clasă. [Pron. -de-e, sg. invar. / < fr. floridées]. Vezi definitia »
POLIGONACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate apetale din care fac parte măcrișul, spanacul etc.; poligonee; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. polygonacées]. Vezi definitia »
URTICACÉE, urticacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee dicotiledonate, prevăzute adesea cu peri aspri urzicători; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. urticacées. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z