Definita cuvantului brahiopode
BRAHIOPÓDE s.n. pl. (Zool.) Clasă de nevertebrate marine, posedând o cochilie bivalvă și două brațe spirale; (la sg.) animal din această clasă. [Sg. brahiopod. / < fr. brachiopodes, cf. lat. brachium – braț, gr. pous – picior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu brahiopode
MUSCÍDE s. f. pl. familie de insecte diptere: muștele propriu-zise. (< fr. muscidés) Vezi definitia »
CONCÉDE vb. tr. a admite, a recunoaște; a îngădui, a încuviința; a acorda, a ceda un privilegiu, un drept. (<fr. concéder) Vezi definitia »
DESFÍDE vb. tr. 1. a provoca (pe cineva) să dovedească un lucru știind că nu va reuși; a declara, a spune cuiva că nu este crezut, că e considerat incapabil. 2. a înfrunta, a sfida, a brava un pericol, o primejdie. (după fr. défier, lat. deffidere) Vezi definitia »
divíde (divíd, -ís), vb. – A împărți, a diviza. Lat. dividere (sec. XIX). Mai puțin folosit decît dubletul diviza, vb., din fr. diviser.Der. dividend, s. n., din fr. dividende, germ. Dividenden; indivis, adj.; divizibil, adj.; indivizibil, adj.; divizibilitate, s. f.; divizi(un)e, s. f.; divizionar, adj.; divizor, s. n.; subdivizi(un)e, s. f., din fr. Vezi definitia »
desfíde (desfíd), vb. – A provoca pe cineva să dovedească ceva. Din fr. défier, pe baza lat. fidere. Nu se conjugă la perf. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z