Definita cuvantului anșeneu
anșenéu s.n. Efect cinematografic constând din înlocuirea gradată a unei imagini cu alta, prin suprapunerea lor temporară; înlănțuire. (< fr. enchaîné)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu anșeneu
PATÉU, pateuri, s. n. 1. Preparat culinar din aluat cu mult unt, așezat în foi și umplut cu brânză, tocătură de carne etc. 2. Pastă de ficat, de carne sau de pește amestecată cu condimente, care se consumă (unsă pe felii de pâine) proaspătă sau conservată; pastet. [Var.: paté s. n.] – Din fr. paté. Vezi definitia »
HENÉU s. m. arbust din Orientul Mijlociu, din ale cărui frunze se extrage o vopsea roșie pentru păr; vopseaua însăși. (< fr. henné) Vezi definitia »
CERULÉU s. n. pigment mineral albastru obținut dintr-un amestec de oxizi de cobalt și staniu. (< fr. céruléum) Vezi definitia »
săcătéu, săcătéie, s.n. (reg.) 1. sac mic; săculeț. 2. săculeț pentru strecurat zerul; sedilă. Vezi definitia »
NAZIRÉU, nazirei, s. m. 1. La evrei, acela pe care părinții îl închinau divinității la templu, încă de la nașterea sa. Nazireii făceau legământ să se abțină de la băuturi alcoolice și să nu-și taie niciodată părul capului. Sursa: http://www.dervent.ro/dictionar.php?dTitle=bmF6aXJldQ==&dL=N Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z