Definita cuvantului bulin
BULÍN s.n. 1. Înveliș (de amidon) în care se pun anumite prafuri pentru a putea fi înghițite mai ușor; cașetă, capsulă. 2. Desen în formă de cerc plin, imprimat pe o țesătură. 3. Bucată mică de hârtie, unsă pe o parte cu gumă arabică, cu care se lipesc plicuri, scrisori etc. [Pl. -ne, -nuri, var. bulină s.f. / < ngr. bulini].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu bulin
sechín (-ni), s. m. – Veche monedă de aur. – Var. țechin. Fr. sequin, var. din it. zecchino. Vezi definitia »
ADOLESCENTÍN, -Ă, adolescentini, -e, adj. (Rar) De adolescent, specific adolescentului. – Adolescent + suf. -in. Vezi definitia »
SARAZÍN, -Ă, sarazini, -e, s. m. și f. Nume dat, în evul mediu, musulmanilor din vestul Europei. – Din fr. sarrasin. Vezi definitia »
BASIN [bazẽ], Thomas (1412-1491), cronicar și om politic francez. Opera sa „Istoria domniilor lui Carol VII și Ludovic XI”, reflectă poziția ostilă a nobilimii față de politica de centralizare, promovată de regele Ludovic XI. Vezi definitia »
Prin secularism se înțelege un Weltanschauung rezultat din secularizare (proces de separare dintre instituțiile religioase și puterea lumească), care se rezumă la imanența societății și renunță la chestiuni care merg dincolo de aceasta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z