Definita cuvantului butaforie
BUTAFORÍE s.f. (Teatru) Ansamblu de obiecte imitate (sculpturi, motive arhitectonice, vase etc.), confecționate din carton, care servesc la realizarea decorurilor. [Gen. -iei. / < rus. butaforiia, cf. it. buttafuori – indicație de regie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu butaforie
STADIMETRÍE s. f. Operație topografică pentru întocmirea planurilor și a hărților, în care distanțele terestre se determină pe cale optică. – Din fr. stadimétrie. Vezi definitia »
GRAVIDIE s. f. Stare a unei femei gravide; graviditate. -Din fr. Gravidie Vezi definitia »
a face o linie expr. (tox.) a întinde pulberea de cocaină pe o suprafață plană și netedă, cu ajutorul unei coli de hârtie sau a unei lame de ras, în vederea inhalării ei printr-un mic cornet de hârtie. Vezi definitia »
IMPUTÁȚIE, imputații, s. f. Faptul de a atribui cuiva o vină; învinovățire; măsură prin care se dispune reținerea din câștigul unui angajat sau cooperator a despăgubirilor pentru paguba cauzată de acesta instituției sau întreprinderii unde lucrează; (concr.) sumă care trebuie plătită pentru această pagubă; imputare. – Din fr. imputation, lat. imputatio. Vezi definitia »
DICORÍE s.f. (Med.) Anomalie constând în prezența a două pupile. [Gen. -iei. / cf. gr. dis – doi, kore – pupilă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z