Definita cuvantului buton
BUTÓN s.n. 1. Piesă care, prin apăsare, transmite comanda pentru o acțiune mecanică sau electrică. ♦ Fus încastrat cu un capăt în corpul unei piese în mișcare circulară, excentric față de axa de rotație a acesteia, care servește ca legătură de articulație într-un mecanism. 2. Mică papulă, bubuliță pe piele. // s.m. Nasture mobil cu care se încheie gulerul, manșetele etc. ♦ Capsă (1). [Pl. -oane, (s.m.) -oni. / < fr. bouton].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu buton
LIVÓN, -Ă, livoni, -e, adj., s. m. și f. (înv.) 1 Adj. Privitor la Livonia, actuala Letonie. 2. S. m. și f. Locuitor din Livonia sau persoană provenind din Livonia. Vezi definitia »
izgón, izgoáne, s.n. (înv.) trupă mică pentru manevră ușoară, pentru a izgoni dușmanul; detașament de intervenție rapidă. Vezi definitia »
PLASTRÓN, plastroane, s. n. 1. Partea din față apretată (detașabilă) a unei cămăși bărbătești. ♦ Partea din față (detașabilă) a unei bluze, rochii etc., care constituie o garnitură. 2. Un fel de cravată lată care acoperă pieptul. 3. Bucată de piele groasă, căptușită, care protejează pieptul la jucătorii de scrimă. – Din fr. plastron. Vezi definitia »
SABAYON s.n. Sos spumos preparat cu șampanie sau vin, fie picant (pentru preparate de pește sau crustacee), fie dulce (pentru dulciuri și fructe); din fr. sabayon. – V. și zabaion Vezi definitia »
BELEROFÓN subst. Gasteropod cu cochilie glubuloasă, plan-spirală, aproape netedă. A trăit din Silurian pînă în Permian, fiind fosilă caracteristică în Carbonifer (Bellerophon). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z