Definita cuvantului byronism
BYRONÍSM s.n. (Lit.) Imitație a poeziei lui Byron, care se caracterizează printr-o atitudine de revoltă individualistă și anarhică, dar sinceră și cinstită. [Pron. bai-. / < germ. Byronismus, cf. Byron – poet romantic englez].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu byronism
MISOGINÍSM s.n. (Liv.) Misoginie. [< fr. misogynisme]. Vezi definitia »
HIPEREROTÍSM s. n. impuls și preocupări sexuale exage-rate, patologice. (< hiper- + erotism) Vezi definitia »
PEISAGÍSM s. n. arta peisajului. (< fr. paysagisme) Vezi definitia »
SINCRONÍSM s. n. 1. proprietate a unor fenomene periodice asemănătoare de a se desfășura simultan; stare a ceea ce este sincron. ◊ (cinem.) concordanță într-un film între înregistrările sonore și cele ale imaginilor. 2. principiu derivat din teoria „imitației” a lui Gabriel Tarde, susținut de Eugen Lovinescu, potrivit căruia, în epoca modernă, cultura (și toate instituțiile) unui popor se dezvoltă, prin imitație și adaptare, în strânsă interdependență cu celelalte culturi. (< fr. synchronisme) Vezi definitia »
MECANÍSM s. n. 1. sistem tehnic din piese fixe și mobile care sunt în contact și ale cărui elemente mobile antrenează mișcarea celorlalte. 2. ansamblul elementelor care formează un întreg, funcționând ca un organism. ◊ sistem, mod de organizare. (< fr. mécanisme, germ. Mechanismus) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z