Definita cuvantului cambre
CAMBRÉ s.n. Exercițiu gimnastic recomandat pentru dezvoltarea mobilității, care constă din mișcări de flexiune și de extensiune ale trunchiului, executate în tempo lent, din diferite poziții și coordonate cu mișcări ale brațelor și picioarelor. [< fr. cambré].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cambre
ACCEPTÁRE, acceptări, s. f. Acțiunea de a accepta și rezultatul ei. ♦ Consimțământ al întreprinderii cumpărătoare pentru achitarea unei cereri de plată emise de întreprinderea furnizoare. ♦ Semnătură de aprobare pusă pe o poliță prin care semnatarul se obligă să plătească la scadență suma din polița respectivă. ♦ Manifestare a voinței de a dobândi un anumit drept ori de a primi o succesiune sau o ofertă de încheiere a unui contract. – V. accepta. Vezi definitia »
DESCRÍERE, descrieri, s. f. Acțiunea de a descrie și rezultatul ei. ♦ (Concr.) Scriere sau pasaj dintr-o scriere în care este înfățișat prin enumerarea detaliilor, un aspect, un cadru, o situație etc. – V. descrie. Vezi definitia »
ETIRÁRE, etirări, s. f. (Tehn.) 1. Operație de tragere a metalelor în fire; trefilare. 2. Operație de întindere a fibrelor sintetice în scopul orientării macromoleculelor și al creșterii rezistenței lor. – V. etira. Vezi definitia »
AUTOFINANȚÁRE s.f. Faptul de a se autofinanța. [< autofinanța, după fr. autofinancement]. Vezi definitia »
EDUCÁRE s. f. Acțiunea de a educa și rezultatul ei; cultivare, instruire. – V. educa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z