Definita cuvantului biblioclastie
biblioclastíe s. f. Act patologic de negare, de distrugere a cărților. ♦ Atitudine de respingere a unor lucrări înainte de a fi citite. (< biblioclast + -ie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu biblioclastie
FUMIGÁȚIE, fumigații, s. f. Producere de fum, afumare cu diverse substanțe în scopul distrugerii unor paraziți, pentru dezinfecție, parfumarea aerului într-un spațiu închis sau în scopuri terapeutice. – Din fr. fumigation, lat. fumigatio. Vezi definitia »
ANIZOSCILOMETRÍE s. f. inegalitate de amplitudine a oscilațiilor arteriale. (< fr. anisoscillométrie) Vezi definitia »
FRANCMASONERÍE s. f. asociație internațională secretă de persoane unite printr-un ideal de fraternitate și solidaritate și care practică unele ritualuri oculte, implicată în mișcări de schimbare a regimurilor politice din multe țări; masonerie. (< fr. franc-mașonnerie) Vezi definitia »
ARMURĂRÍE, armurării, s. f. (Rar) Loc unde se fabrică sau se vând arme. – Fr. armurerie. Vezi definitia »
TRIANGULÁȚIE, triangulații, s. f. Ansamblu de operații geodezice care au ca scop stabilirea foarte precisă a coordonatelor unui număr de puncte de pe teren, prin intermediul unor triunghiuri ale căror vârfuri sunt aceste puncte. ♦ Rețea de triunghiuri stabilită pe teren, care constituie baza oricărei măsurători topografice. [Pr.: tri-an-] – Din fr. triangulation. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z