Definita cuvantului capacitate
CAPACITÁTE s.f. 1. Calitatea de a fi încăpător. ♦ Întindere sau mărime a unui lucru în raport cu ceea ce conține sau poate conține; conținutul unui obiect (mai ales al unui vas). 2. Îndemânare, abilitate, aptitudine, forță de a face ceva într-un anumit domeniu. ♦ Om destoinic, priceput; învățat, savant. ♦ (În trecut) Examen pentru obținerea titlului de profesor secundar. 3. Posibilitatea unui sistem tehnic sau a unui dispozitiv de a executa o operație, de a produce un efect sau de a suferi o transformare. 4. Drept, putere (legală) de a face un act. [Cf. fr. capacité, lat. capacitas].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu capacitate
ACTUALITÁTE, actualități, s.f. Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, timpul de față, prezent2. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde prezentului. ♦ Ceea ce este actual; (la pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. actualité. Vezi definitia »
INVENTIVITÁTE s. f. însușirea de a fi inventiv; ingeniozitate. (< fr. inventivité) Vezi definitia »
GRAMATICALITATE s. f. Proprietate a unei fraze de a fi conformĂ? cu regulile gramaticale. -Din fr. GrammaticalitĂ? Vezi definitia »
REACTIVITÁTE s.f. 1. Însușirea de a fi reactiv; reacție la o excitație. 2. Mărime care caracterizează funcționarea unui reactor nuclear. ♦ Proprietate a unui organism de a reacționa. [Cf. fr. réactivité]. Vezi definitia »
MARGINALITÁTE s. f. caracter marginal. ◊ situație a cuiva aflat la frontiera a două grupe umane distincte. (< marginal + -itate) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z