Definita cuvantului catharsis
CATHÁRSIS s.n. (Lit.) Termen folosit de Aristotel pentru a defini efectul „purificator” al artei, rolul acesteia de a-l elibera pe om de pasiunile josnice. [Scris și catarsis, katharsis. / cf. fr. catharsis, gr. katharsis – purificare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu catharsis
SATIRIÁZIS s. n. exacerbare anormală a apetitului sexual la bărbați. (< fr. satyriasis) Vezi definitia »
(κατάφασις — katafasis = afirmare; de la καταφάσκω — katafasko = a afirma)pe cale catafatică existența lui Dumnezeu se susține prin afirmații: Dumnezeu este bun, atotputernic, înțelept etc. Dumnezeu este cognoscibil prin opera Sa, prin tot ce există și a creat, dar este incognoscibil în ființa Sa. Prin opera Sa, El poate fi numit, I se poate da un nume (creator, înțelept), dar prin ființa Sa nu are nume, este negrăit Vezi definitia »
vascrís (-suri), s. n. – Paști. Sb. vaskrs. În Munt., numai în înjurături. Este dubletul lui voscreană, s. f. (imn liturgic de înviere), înv. din sl. vŭskrŭsenije. Vezi definitia »
EXTRÉMIS v. in extremis. [DEX '98] Vezi definitia »
TORTÍCOLIS s. n. (Med.) Simptom caracterizat prin înclinarea laterală a capului și a coloanei cervicale în urma unei afecțiuni musculare, vertebrale sau nervoase; p. ext. durere provocată de un astfel de simptom. – Din fr. torticolis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z