Definita cuvantului cifoscolioză
CIFOSCOLIÓZĂ s.f. (Med.) Deformație a coloanei vertebrale cu simptome de cifoză și scolioză. [Pron. -li-o-. / < fr. cyphoscoliose].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cifoscolioză
BRÍZĂ, brize, s. f. Vânt ușor care suflă regulat la țărmul mării, în timpul zilei de la mare spre uscat, iar în timpul nopții de la uscat spre mare. – Fr. brise. Vezi definitia »
COLAGENÓZĂ, colagenoze, s. f. Boală caracterizată prin proliferarea colagenului în țesutul conjunctiv. – Din fr. collagénose. Vezi definitia »
INULÁZĂ s. f. enzimă care transformă inulina în fructoză. (< fr. inulase) Vezi definitia »
ESTRÁDĂ, estrade, s. f. 1. Platformă (demontabilă) de dimensiuni mici, adesea improvizată, într-o sală sau în aer liber, pe care se desfășoară reprezentații artistice. ◊ Loc. adj. De estradă = (despre muzică, concerte, spectacole) distractiv, ușor și variat; (despre teatre) care dă spectacole cu program distractiv, ușor și variat. ♦ Platformă ridicată față de nivelul unei săli, pe care este așezată masa prezidiului, catedra etc. 2. Gen muzical ușor, distractiv, cuprinzând mici piese vocale și instrumentale cu caracter dansant. – Din fr. estrade. Vezi definitia »
BRICHÉTĂ1, brichete, s. f. Mic aparat (de buzunar) pentru aprins (țigările). – Din fr. briquet. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z