Definita cuvantului circa
CÍRCA adv. Aproximativ, cam, aproape, cam la. [< lat. circa].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu circa
ZAHARIFICÁ vb. I. tr. A transforma în zahăr substanțele care conțin amidon cu ajutorul fermenților sau prin tratarea cu anumiți acizi minerali. [p. i. zaharific. / cf. fr. saccharifier]. Vezi definitia »
PROVOCÁ, provóc, vb. I. Tranz. 1. A ațâța, a întărâta, a incita pe cineva (sfidându-l); spec. (Jur.) a aduce pe cineva (prin acte de violență, lezarea demnității sau alte fapte ilicite) într-o stare de surescitare favorabilă comiterii unei infracțiuni. 2. A avea drept urmare; a determina, a constitui, a cauza, a prilejui, a pricinui. ♦ Spec. A produce intenționat un eveniment, un proces, un fenomen; a stârni. 3. A chema, a invita pe cineva să participe la o competiție, la o întrecere. – Din fr. provoquer, lat. provocare. Vezi definitia »
BOJINCA, Damaschin (1802-1869, n. sat Gîrliște, jud. Caraș-Severin), jurist și publicist român. Profesor de drept civil și roman la Academia Mihăileană din Iași, ministru de Justiție (1860-1861); susținător al ideilor promovate de Școala Ardeleană. Vezi definitia »
a împroșca (pe cineva) cu noroi expr. a calomnia (pe cineva), a defăima. Vezi definitia »
MACÁ s. f. Numele unui joc de cărți, bacara. – Din fr., it. macao. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z