Definita cuvantului circular
CIRCULÁR, -Ă adj. 1. În formă de cerc, care descrie un cerc. ♦ (Adv.) De jur împrejur. 2. (și s.f.) (Ordin, dispoziție) care se transmite în aceeași formă la mai multe instituții, persoane etc. // s.n. 1. Ferăstrău în formă de disc, care taie prin învârtire în jurul propriei sale axe. 2. (Teatru) Fundal care acoperă peretele din fundul scenei. [Cf. fr. circulaire, lat. circularis].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu circular
BILINIÁR, -Ă adj. (mat.; despre forma unui polinom liniar și omogen) cu două grupe diferite de variabile. (< fr. bilinéaire) Vezi definitia »
SANGUINÁR, -Ă, sanguinari, -e, adj. Care are instincte de omucidere; setos de sânge; crud, feroce. [Pr.: -gu-i-]. – Din fr. sanguinaire. Vezi definitia »
OSUÁR s. n. 1. monument funerar în care se păstrează osemintele celor decedați. 2. loc special amenajat pentru oseminte (rezultate din deshumările de pe câmpurile de luptă). (< fr. ossuaire, lat. ossuarium) Vezi definitia »
PREREVOLUȚIONÁR, -Ă, prerevoluționari, -e, adj. Care a existat, a fost, s-a întâmplat înainte de o revoluție; care caracterizează perioada dinaintea unei revoluții. [Pr.: -ți-o-] – Pre1- + revoluționar. Vezi definitia »
PATRILINIÁR, -Ă adj. (Despre sistemul de filiație și de organizare socială) În linie paternă. [Pron. -ni-ar. / < fr. patrilinéaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z