Definita cuvantului clidonograf
CLIDONOGRÁF s.n. (Fiz.) Aparat pentru determinarea polarității, amplitudinii și formei undelor de supratensiune din instalațiile electrice. [< fr. clydonographe, cf. gr. klydon – agitație, graphein – a scrie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu clidonograf
EPITÁF, epitafuri, s. n. 1. Inscripție funerară, în versuri sau în proză, cuprinzând elogiul defunctului sau o sentință morală; p. ext. placă cu o inscripție funerară. ♦ Poezie epigramatică având ca pretext moartea (imaginară) a unei persoane. 2. Obiect de cult care constă dintr-o bucată de stofă pe care este brodată o scenă reprezentând punerea în mormânt a lui Isus Cristos; aer2 (2). – Din ngr. epitáfion, fr. épitaphe. Vezi definitia »
GRAF2 s. n. model matematic figural care permite vizualizarea și stabilirea ordinii logice a legăturilor dintre elementele componente ale unui sistem sau dintre operațiile și fazele unui proces. ♦ teoria ŭrilor = disciplină care studiază proprietățile topologice ale structurii grafurilor. (< fr. graphe, engl. graph) Vezi definitia »
DECLINOGRÁF, declinografe, s. n. Instrument care înregistrează variația declinației magnetice. – Din fr. déclinographe. Vezi definitia »
ȘAPIROGRÁF s.n. Aparat de multiplicat constând dintr-o pânză acoperită cu o pastă specială, pe care se imprimă prin apăsare textul sau desenul de reprodus. [< germ. Schapirograph]. Vezi definitia »
HISTEREZIGRÁF s. n. aparat pentru trasarea ciclurilor de histerezis. (< fr. hystérésigraphe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z