Definita cuvantului cliper
CLÍPER1 s.n. 1. Navă de comerț cu vele, cu viteză mare, pentru curse lungi, folosită mai ales în ultima jumătate a sec. XIX. ♦ Barcă de sport cu o formă specială care îi dă suplețe la manevre. 2. Avion de cursă lungă, folosit la transportul rapid de oameni și de materiale. [Pl. -re. / < engl., fr. clipper].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu cliper
CAMBUZIÉR s.m. 1. Marinar care are în primire cambuza. 2. Chelner de vapor. [Pron. -zi-er. / < fr. cambusier]. Vezi definitia »
patrér, patréri, s.m. (reg.) 1. carte de joc marcată de patru. 2. nota patru (la examen). Vezi definitia »
scutier, scutieri s. m. membru al forțelor speciale de menținere a ordinii publice. Vezi definitia »
PARAFÚLGER s. n. dispozitiv de legătură cu Pământul, pentru protecția unei conducte sau instalații electrice împotriva descărcărilor electrice din atmosferă. (după fr. parafoudre) Vezi definitia »
MARKER [MÁR-CĂR] s. m. 1. genă mutantă cu efecte fenotipice detectabile, cu localizare cunoscută, care permite localizarea altor gene. 2. particularitate morfologică ce permite identificarea corectă a unui cromozom. ◊ cromozom diferit de omologul său printr-o asemenea particularitate. 3. factor de mare frecvență la suferinzii de o anumită afecțiune, servind pentru identificarea unei populații bolnave în cadrul populației generale. (< engl. marker) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z